fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Brussels Airlines informeert naar vervangers voor A330

Brussels Airlines laat diverse vliegtuigbouwers en leasemaatschappijen een voorstel doen voor de vervanging van de A330’s van de maatschappij.

De oudste A330’s moeten in 2018 en 2019 vervangen worden, laat een woordvoerster van de maatschappij weten aan Air Transport World. Voor de nieuwe toestellen is een zogeheten request for proposals vrijgegeven. Hiermee worden vliegtuigbouwers en leasemaatschappijen uitgenodigd om een vliegtuig voor te stellen.

Brussels Airlines heeft op dit moment negen A330’s, in 2017 wordt er nog een tiende toestel toegevoegd. De oudste widebodies zijn gebouwd in 1993 en vliegen sinds 2007 bij Brussels Airlines.

Eenheid
Naast de vervanging van de A330’s focust de maatschappij zich ook op de uitfasering van de Avro RJ-100’s. De viermotorige toestellen worden vervangen door narrowbodies van Airbus. “We gaan meer naar de A319 en de A320. We willen meer eenheid in de vloot. Dat scheelt kosten en maakt het onderhoud gemakkelijker”, aldus de zegsvrouw.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button