fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

“Vader van 747” Joe Sutter overleden

“De vader van de 747” is overleden. Ontwerper Joe Sutter overleed maandag op 95-jarige leeftijd in de Verenigde Staten. Dit maakte Boeing bekend. Sutter werkte als chief engineer bij Boeing en werkte mee aan veel toestellen.

Sutter had bij Boeing een aandeel in het ontwerp van de 737 en 707. De grootste bekendheid verwierf hij door de productie van de 747. Volgens Boeing-CEO Ray Conner maakte Sutter “een verschil in de wereld. Hij maakte een verschil voor ons”.

De ontwerpers van de 747 werden binnen Boeing bekend als “the Incredibles” omdat er tussen het eerste concept en de roll-out van de eerste 747-100 slechts 29 maanden zat. Na zijn pensioen in 1986 bleef Sutter actief bij Boeing als consultant.

Boeing_B747

British_Airways_B747

KLM_B747

KLM_Boeing_747_PH-BFI_City_of_Jakarta_Schipho-

Onder andere de Boeing 747 wordt in Washington gemaakt
Productie van de Boeing 747 bij Boeing (c) Boeing

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button