fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Eerste Amerikaanse firm-order voor Mitsubishi Regional Jet

Het Japanse Mitsubishi Regional Jet heeft de eerste Amerikaanse order voor de MRJ90 binnen. Een leasemaatschappij uit Miami heeft een firm-order voor tien toestellen geplaatst.

De order werd tijdens de Singapore Air Show in februari al aangekondigd, maar Aerolease Aviation heeft nu de definitieve overeenkomst getekend. De leasefirma bestelt tien toestellen en heeft een optie op nog eens tien exemplaren.

“We zijn verheugd dat we de eerste leasemaatschappij zijn die een definitieve overeenkomst sluiten voor dit toestel”, aldus een woordvoerder van Aerolease.

Problemen
Het testprogramma van het Japanse toestel kreeg afgelopen weekend een knauw toen de ferryvlucht naar de Verenigde Staten moest worden uitgesteld. Het testtoestel moest tot twee keer toe terugkeren naar de luchthaven van Nagoya door problemen met de lucht aan boord. “Het systeem functioneert goed tijdens de vluchten, maar door de vliegafstand naar de Verenigde Staten doen we er alles aan om het toestel in een optimale conditie naar de VS te vliegen”, laat Mitsubishi in een verklaring weten.

Het vliegtuig moet in de VS testvluchten gaan uitvoeren om gecertificeerd te worden. Zonder die certificering mogen Amerikaanse maatschappijen de MRJ niet inzetten.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button