fbpx
AirlinesLiefhebberOnderwerpenVliegvelden

Eerste commerciële vlucht tussen VS en Cuba sinds 1962

Voor het eerst in bijna 54 jaar voert een Amerikaanse maatschappij vandaag een commerciële vlucht uit naar Cuba. Een vliegtuig van JetBlue landde vanmiddag op de  luchthaven van Santa Clara op Cuba.

JetBlue is de eerste maatschappij die een commerciële vlucht uitvoert naar Cuba sinds 1962. De vlucht is afkomstig uit Fort Lauderdale en wordt uitgevoerd met een A320, meldt persbureau Associated Press.

Regulier vliegverkeer
De Amerikaanse regering is sinds december 2015 actief bezig om regulier vliegverkeer weer mogelijk te maken. Tot nog toe waren er alleen chartervluchten beschikbaar. Amerikaanse maatschappijen mogen vanaf 1 september 110 vluchten per dag uitvoeren. Onder andere Alaska Airlines, American, Delta, Frontier Airlines JetBlue en United gaan naar Cuba. Plannen om ook Cubaanse maatschappijen naar de VS te laten vliegen, zijn er nog niet.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button