fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Franse vakbond wil nieuwe staking bij Air France

De Franse vakbond CGT wil dat werknemers van Air France in september het werk neerleggen. De vakbond is boos over het ontslag van vijf werknemers die vorig jaar twee bestuurders van Air France belaagden.

De bond wil met de werkonderbrekingen hun solidariteit uiten aan de ontslagen werknemers, meldt het ANP. Eén van de vijf is een vakbondsbestuurder van CGT. Ook roept de bond op om te demonstreren bij de rechtbank van Bobigny. Hier worden eind september de vijf werknemers gehoord.

De werknemers is ontslag aangezegd omdat ze in oktober vorig jaar twee directeuren van Air France belaagden. Zij hadden net een grote reorganisatie aangekondigd. Bij één van de directeuren werd het overhemd van het lijf gerukt.

Air France kon tegenover Franse media nog niet reageren op de aangekondigde werkonderbrekingen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button