fbpx
IncidentenMilitairOnderwerpen

Lichaam piloot vermiste Zwitserse F-18 gevonden

In Zwitserland is woensdagochtend het lichaam van de vermiste luchtmachtpiloot gevonden. Dit melden Zwitserse media. De man vloog een F-18 die maandagmiddag van de radar verdween tijdens een oefening.

Het wrak van de F-18 Hornet werd dinsdagmiddag al gevonden bij Hinter Trierbergen, ongeveer twintig kilometer ten zuiden van vliegbasis Meiringen. De zoektocht naar het lichaam moest toen worden gestaakt door de weersomstandigheden en lawinegevaar. De komende dagen wordt het wrak geborgen.

Trainingsvlucht
Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. De piloot voerde samen met een andere F-18 een trainingsvlucht uit. Ongeveer een half uur na het opstijgen van luchtmachtbasis Meiringen werd het radiocontact met de Hornet verloren.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button