fbpx
IncidentenNL NieuwsOnderwerpen

MH17-nabestaanden vragen Europese hulp voor informatie

Een groep nabestaanden van slachtoffers van MH17 wil dat de Europese Unie hen helpt om meer informatie over de vliegramp boven tafel te krijgen. Dit meldt het ANP.

In een brief aan EU-buitenlandchef Federica Mogherini schrijven de nabestaanden van slachtoffers uit onder andere Nederland en Canada dat Rusland, de Verenigde Staten en Oekraïne nog niet alle relevante gegevens hebben vrijgegeven. Die relevante gegevens zijn onder meer satellietbeelden en radarbeelden van de tijdstippen rond de crash. Ze roepen Mogherini op om druk uit te oefenen op de landen.

De nabestaanden wenden zich tot de EU omdat premier Mark Rutte volgens hen weinig kan doen. De Nederlandse regering wil het strafrechtelijk onderzoek dat wordt uitgevoerd door het Openbaar Ministerie, niet doorkruisen. De families benadrukken dat er in hun ogen een verschil is tussen het doorkruisen van een onderzoek en alle landen voldoende laten meewerken.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button