fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsOnderwerpenVliegvelden

O’Leary wil drie nieuwe landingsbanen in Londen

De drie grootste luchthavens in Londen moeten allemaal een nieuwe landingsbanen krijgen. Dat stelt Ryanair-CEO Michael O’leary. Door zowel Heathrow, als Gatwick en Stansted een nieuwe baan te geven, worden capaciteitsproblemen voorkomen.

O’Leary richt zijn oproep aan de Britse premier Theresa May. Haar regering moet binnenkort het plan goedkeuren waarmee waarschijnlijk Heathrow een derde baan krijgt. Luchthaven Gatwick is hier fel tegenstander van en wil zelf een tweede baan.

Een extra baan voor alle drie de luchthavens “lost de problemen met de landingscapaciteit de komende vijftig jaar op”, stelt O’Leary. Tegelijkertijd zorgt een extra baan voor extra competitie tussen de luchthavens. Binnen Londen vliegt Ryanair op Stansted, Luton en Gatwick.

“Het zorgt er ook voor dat passagiers en maatschappijen niet worden bestolen door met goud-bezette landingsbanen”, aldus O’Leary, die verwijst naar de hoge landingsgelden. Onder andere de International Airlines Group heeft Londen Heathrow al gewaarschuwd dat de landingsgelden niet teveel mogen stijgen als er een derde baan komt.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button