fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Qatar Airways stuurt op ‘grote’ vliegtuigorder

Qatar Airways kondigt op korte termijn een order voor nieuwe toestellen aan. Dit liet CEO Akbar al Baker weten aan Bloomberg.

De maatschappij komt “binnenkort” met een “grote” order, aldus Al Baker. Hij weidde daarbij niet uit over het type toestel en hoeveel exemplaren er besteld worden. “Qatar Airways heeft een continu plan om de vloot uit te breiden en te vervangen, zodat de vloot jong blijft”, tekende Bloomberg op uit de mond van Al Baker.

Onenigheid
Of de order als vervanging van een bestaande order dient, is niet duidelijk. Die kans is aanwezig omdat Qatar nog altijd overhoop ligt met Airbus over de aflevering van de A320neo. Het teostel voldoet niet aan de eisen die de maatschappij uit Doha eraan stelt. Al Baker gaf in een eerder stadium al aan dat de Boeing 737 Max een interessant alternatief is.

Annuleringen
De CEO gaf toe dat de maatschappij inmiddels drie A320neo’s heeft geannuleerd bij Airbus. Deze toestellen hadden niet de software die de motorproblemen moet verhelpen. Of die software voor Qatar voldoende is om de resterende 33 A320neo’s wel af te nemen, is niet duidelijk.

“Verkrampte relatie”
Ook de vertraagde levering van de A350 doet de relatie tussen Airbus en Qatar geen goed. De maatschappij heeft nu tien A350’s in dienst, maar had er al vijftien moeten hebben “Onze relatie is verkrampt. Wat er nu bij Airbus gebeurt, heeft grote gevolgen voor onze groei”, aldus Al Baker.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button