fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Gloednieuwe wereldbol Schiphol tijdelijk afgesloten

De wereldbol in Lounge 2 is vanwege veiligheidsoverwegingen voorlopig afgesloten.

Eén van de hoogtepunten van de geheel vernieuwde lounge 2 is de grote wereldbol met daarop alle bestemmingen die vanaf Schiphol te bereiken zijn. De bol hangt op de eerste etage, komt tot de grond en is door een gat in de vloer ook vanaf de begane grond te zien. Hierin schuilt het probleem.

Hekken
De wereldbol en de constructie voldoen aan alle wettelijk eisen, maar Schiphol stelt extra eisen, vertelt een woordvoerder aan Up. “De bol is zo een magneet dat de ring om de bol heen niet afdoende is.” Na montage werd Schiphol al duidelijk dat additionele maatregelen nodig waren. “Tijdens de opening van Lounge 2 op 2 juli zijn de hekken even weggehaald om de lounge in volle glorie te kunnen laten zien. Er is iemand neergezet voor de veiligheid en na de opening zijn de hekken teruggeplaatst”, aldus de woordvoerder.

Drankjes
Reizigers kunnen hun drankjes of tassen op de permanente omheining zetten. Die kunnen vervolgens er vanaf vallen en door het gat op mensen op de begane grond terechtkomen. Schiphol heeft dit probleem direct onderkent en laat dus voorlopig de hekken staan. In overleg met de ontwerper wordt de ring om de bol heen aangepast. De woordvoerder verwacht dat iedereen de bol over enkele weken weer kan zien.

Wereldbol Lounge 2
Wereldbol Lounge 2
Wereldbol Lounge 2
Wereldbol Lounge 2
Wereldbol Lounge 2 vanaf beganegrond
Wereldbol Lounge 2 vanaf beganegrond

Wereldbol_Schiphol_Europa-3060

Wereldbol_Schiphol_Indonesie-3054

Wereldbol_plafond_Schiphol-3067

Wereldbol_Schiphol_Australie-3055

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button