fbpx
AirlinesKLMNL NieuwsOnderwerpenProfessional

KLM krijgt flinke concurrentie in Windhoek

KLM krijgt flinke concurrentie op de nieuwe route naar Windhoek in Namibië. Turkish Airlines, Kenya Airways en Emirates willen ook naar de Afrikaanse stad gaan vliegen.

Rodgers Kauta, hoofd van de Namibia Airports Company, verwacht dat de drie maatschappijen nog voor het eind van dit jaar toestemming krijgen om naar Windhoek te vliegen, zo meldt persbureau Xinhua.

Tegenvaller
De verwachte komst van Turkish, Kenya en Emirates is een tegenvaller voor KLM. De Namibische markt is relatief klein, waardoor de prijzen onder druk komen te staan.

Qatar en Ethiopian
Eerder dit jaar kregen naast KLM ook Qatar Airways en Ethiopian al de benodigde toestemming om naar Windhoek te vliegen.

Qatar gaat vanaf 28 september vier keer per week tussen Doha en Windhoek vliegen, terwijl Ethiopian de Namibische hoofdstad vanaf 30 oktober met Gaborone en Durban zal verbinden (drie keer per week).

KLM-vlucht
De KLM-vlucht naar Windhoek wordt vanaf eind oktober drie keer per week uitgevoerd en maakt een tussenstop in Luanda. Deze stad in Angola is nu nog de eindbestemming van KL583. Die vlucht krijgt een ander nummer en wordt verlengd naar Windhoek.

Vlucht KL575 vertrekt op dinsdag, vrijdag en zondag rond 22.45 uur vanuit Amsterdam. De vlucht komt een dag later om 07.30 uur aan in Luanda en vliegt na ongeveer vijf kwartier door naar Namibië.

Op de route wordt een Airbus A330-200 ingezet met plaats voor 243 passagiers.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button