NL nieuwsOnderwerpProfessionalSchiphol Airport

Topman Schiphol maakt zich zorgen over groei

In tegenstelling tot andere grote Europese luchthavens groeit Schiphol snel. Dat is echter niet alleen reden voor een feestje: topman Jos Nijhuis maakt zich zorgen.

Tegen diverse media zegt Nijhuis dat de luchthaven al bijna aan zijn operationele limiet zit:

“Volgens afspraken gemaakt aan de Alders­tafel is het maximale aantal vliegbewegingen vanaf Schiphol tot en met 2020 gesteld op 500.000. Die mogen wij absoluut niet overschrijden. Dat betekent dat wij de komende vier jaar slechts 20.000 bewegingen hebben te verdelen. Misschien dat er in 2017 nog iets van groei kan plaatsvinden, maar voor 2018, 2019 en 2020 blijft er niks of in ieder geval heel erg weinig over. Dat baart mij zorgen.”

Nijhuis ziet de oplossing in het verplaatsen van vakantievluchten naar Lelystad. Zo blijft er genoeg ruimte over op Schiphol voor de hubfunctie:

“Als we de grens van 500.000 vliegbewegingen bereiken, is Schiphol gewoon vol. Maar dan hebben we natuurlijk Lelystad nog. Alles ligt op schema en Lelystad Airport gaat op 1 april 2018 open. Ik heb het altijd al gezegd, maar nu blijkt de noodzaak voor Lelystad door het snelle vollopen van Schiphol alleen maar groter te worden. Om nog te kunnen groeien, zullen bepaalde airlines naar Lelystad moeten verhuizen of wellicht hun operatie splitsen.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close