fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

‘AF-KLM overweegt Transavia long-haul’

Air France-KLM beraadt zich op de positie van Transavia binnen het concern en op de oprichting van een long-haul low-cost carrier. Dit schrijft de Franse krant La Tribune.

CEO Jean-Marc Janaillac presenteert begin november een nieuw plan, genaamd “Trust Together”. In het plan wordt volgens La Tribune ook ingegaan op de positie van Transavia en de mogelijke lancering van een long-haul low-cost carrier. Janaillac wil de werknemers van Air France-KLM laten meepraten in het nieuwe plan. De werknemers worden in november geïnterviewd over onder andere de positie van Transavia en een eventuele long-haul low cost carrier.

Aan Up in the Sky laat Air France-KLM weten dat het eigendom Transavia nog steeds ter discussie staat.

Uitbreiding
Transavia fungeert binnen het concern als low-cost carrier en wordt het laatste jaar flink uitgebreid. Transavia Nederland opende in maart een basis in München en wil verder uitbreiden in Europa.

De piloten van Air France staakten eerder nog om de oprichting van Transavia Europe te voorkomen. Ze waren bang dat ze tegen een lager salaris voor Transavia moesten gaan vliegen.
Om de piloten tevreden te houden, zette toenmalig CEO Alexandre de Juniac Transavia Europe in de ijskast en bouwde hij Transavia France verder uit.
Volgens La Tribune staat Transavia Europe nu wel weer op de agenda bij Janaillac, evenals de rol van HOP!.

Long-haul
De gedachte om een long-haul low-cost carrier op te richten, is niet nieuw. In 2014 werd het idee nog ingezet als dreigement tegen de Air France piloten. Als zij niet akkoord gingen met een nieuwe cao, zouden er vluchten van Air France naar een nieuwe long-haul LCC gaan. Uiteindelijk gingen de piloten niet akkoord, maar gebeurde er ook niets met de vluchten.

Als een eventuele long-haul LCC gekoppeld wordt aan Transavia of HOP, volgt Air France-KLM het voorbeeld van Lufthansa, dat met Eurowings een low-cost dochter heeft die zowel binnen Europa als intercontinentaal opereert. De LCC van Air France-KLM zou zich op de vakantiemarkt moeten richten.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button