fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpen

Chinees probeert zelfmoord te plegen na ruzie in vliegtuig

Een Chinese man heeft afgelopen week geprobeerd om zelfmoord te plegen aan boord van een vliegtuig. Een ruzie met zijn vriendin werd hem teveel, melden Chinese media.

Het incident vond donderdag plaats op een vlucht van Air China van Chongqing naar Beijing. Een twintigjarige passagier kreeg tijdens de vlucht ruzie, nadat zijn vriendin hem wilde dumpen. De man probeerde daarop de deur van de Boeing 737-800 te openen. Het cabinepersoneel kon dat voorkomen en bond de man vast. Na de landing in Beijing werden de man en de vrouw allebei aangehouden.

De man verklaarde dat hij de deur niet wilde openen, maar dat hij zijn vriendin alleen bang wilde maken. “Ik dacht niet na over de gevolgen. Anders had ik niet zoiets doms gedaan”, tekende People’s Daily op uit de mond van de man. De Chinees moet vijftien dagen de cel in omdat hij de deur probeerde te openen. Zijn vriendin kreeg een boete van 26 euro wegens ordeverstoring.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button