fbpx
AirlinesLiefhebberOnderwerpen

Libanese livery veroorzaakt opschudding in Israël

De Turkse maatschappij Tailwind Airlines heeft afgelopen week in Israël voor opschudding gezorgd. De maatschappij landde met een toestel met een Libanese livery op de luchthaven van Tel Aviv. Israël en Libanon verkeren al meer dan vijftig jaar formeel in oorlog met elkaar.

Volgens diverse media werd de bewuste Boeing 737-800 eerder geleased aan de Libanese maatschappij Wings of Lebanon. Dit gebeurde op wetlease-basis, waarbij het toestel werd overgespoten in de kleuren van de maatschappij. Na de leaseperiode werd het toestel niet weer overgespoten in de kleuren van Tailwind Airlines.

De maatschappij zette het toestel woensdag in op een vlucht vanuit Antalya. Nadat het toestel in Tel Aviv landde, werd er in de media gespeculeerd over toenadering tussen Israël en Libanon. Daar bleek geen sprake van. Volgens een woordvoerder van Wings of Lebanon heeft de Turkse leasemaatschappij een reprimande gehad omdat het toestel met een Libanese livery werd ingezet naar Tel Aviv.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button