fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Robots vertragen productie 777

Boeing kampt met grote vertragingen in de productie van de 777. In augustus werd de productie zelfs stilgelegd door technische problemen met de robots in de fabriek, meldt de Seattle Times.

Robots
Boeing maakt sinds kort gebruik van robots die automatisch gaten boren in de romp en de verschillend delen van de romp in elkaar zetten. Door deze techniek moet de nieuwe 777X sneller geproduceerd worden. In augustus werd de productielijn stilgelegd nadat de robot een rompdeel voor een 777 van China Eastern dusdanig slecht monteerde dat het deel vervangen moest worden, stelt de krant.

Afgemonteerd
Om de productiesnelheid niet teveel te verminderen worden sommige toestellen nu pas helemaal afgemonteerd als ze de final assembly line al verlaten hebben. Volgens Jason Clark, vicepresident 777 en 787 bij Boeing is het systeem, de zogeheten Fuselage Automated Upright Build, niet de oorzaak. “De verstoring wordt niet alleen veroorzaakt door de FAUB, het is niet de grootste reden”, stelt hij.

Pijnlijk
Volgens Clark komt de vertraging ook vooral doordat er problemen bij leveranciers zijn. Hij geeft wel toe dat de introductie van het systeem ‘pijnlijk’ verloopt. De verkeerde montage bij de triple seven van China Eastern wijt hij aan een fout van de robot-operator.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button