fbpx
NieuwsProfessionalUp in the Sky

Up in the Sky organiseert eerste Aviation Game Week

Up in the Sky organiseert in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam vanaf maandag 5 september de eerste Aviation Game Week ooit in deze vorm in Nederland.

Het doel van de game is tweeledig; de vierdejaarsstudenten van Aviation Studies worden wakkergeschud voor aanvang van hun laatste jaar èn zij krijgen een ongekend kijkje in hun toekomstige keuken.

Speelveld
Zonder al te veel weg te geven, belooft het een spannende week te worden. De studenten gaan in voorbereiding op het laatste jaar aan slag met de uitdagingen die de luchtvaartsector kenmerken. Niet alleen operationeel, maar ook met andere factoren die daarbij komen kijken, zoals concurrentie en het maatschappelijke speelveld.

Specialisme
Iedere dag wordt ingeluid door een (zeer) bekende persoon uit de Nederlandse luchtvaartsector. Zij zullen ieder vanuit hun specialisme, de studenten stapje voor stapje meenemen in de wereld die luchtvaart heet. Na de keynote speaker gaan de studenten zelf aan de slag met hetgeen zij van de professionals geleerd hebben.

Beloning
Gedurende de week zullen de studenten, opgedeeld in groepen, worden beoordeeld op hun prestaties en wacht de best presterende teams een passende beloning. Doordat iedere dag een apart thema kent, gekoppeld aan de spreker van die dag, komt werkelijk alles voorbij. Zowel de interne bedrijfsvoering, als de positie van een airline in de echte wereld, passeert de revue. Denk daarbij aan concurrentie, netwerk, maar ook de relatie met klanten, marketing en media.

Journalisten
Vanzelfsprekend is het team van Up in the Sky alle dagen present en wordt voor de gelegenheid een virtuele versie van de nieuwssite opgetuigd. Net als in de echte wereld, zal de studenten het hemd van het lijf gevraagd worden door de journalisten van Up, die daar op de fictieve site over publiceren. Zo gaan de studenten de theorie voorbij en zien zij het directe effect van hun woorden en daden terug.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button