AirlinesFinancieelOnderwerpProfessional

Veel minder Europese vluchten naar Brazilië deze winter

Europese luchtvaartmaatschappijen schrappen drastisch in het aantal vluchten naar Brazilië de komende winterperiode. De economische en politieke onrust in het land en het Zika-virus hebben de vraag om tickets aanzienlijk vermindert.

British Airways zet kleinere toestellen in. Lufthansa zal alleen nog van Frankfurt rechtstreeks naar Rio vliegen. In de wintermaanden vervallen de vluchten vanaf München. Dochteronderneming Swiss heeft aangekondigd nog maar drie keer per week op Rio te vliegen, in plaats van de zeven tot tien vluchten in de zomer.

Noord Amerika
Niet alleen de Europese maatschappijen zien de vraag naar Brazilië sterk afnemen. Air Canada vermindert in oktober het aantal vluchten flink en American Airlines vliegt vanaf Miami minder op Recife en Salvador.

Braziliaanse maatschappijen zelf hebben het zwaar. Marktleider GOL, liet al weten dat het aanbod met zon 20 procent is gedaald en dat 20 toestellen uit de vloot gehaald zullen worden. Ook TAM laat weten af te bouwen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/