fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

Veel minder Europese vluchten naar Brazilië deze winter

Europese luchtvaartmaatschappijen schrappen drastisch in het aantal vluchten naar Brazilië de komende winterperiode. De economische en politieke onrust in het land en het Zika-virus hebben de vraag om tickets aanzienlijk vermindert.

British Airways zet kleinere toestellen in. Lufthansa zal alleen nog van Frankfurt rechtstreeks naar Rio vliegen. In de wintermaanden vervallen de vluchten vanaf München. Dochteronderneming Swiss heeft aangekondigd nog maar drie keer per week op Rio te vliegen, in plaats van de zeven tot tien vluchten in de zomer.

Noord Amerika
Niet alleen de Europese maatschappijen zien de vraag naar Brazilië sterk afnemen. Air Canada vermindert in oktober het aantal vluchten flink en American Airlines vliegt vanaf Miami minder op Recife en Salvador.

Braziliaanse maatschappijen zelf hebben het zwaar. Marktleider GOL, liet al weten dat het aanbod met zon 20 procent is gedaald en dat 20 toestellen uit de vloot gehaald zullen worden. Ook TAM laat weten af te bouwen.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button