fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

American reikt Republic reddingsboei aan: meer vluchten

De Amerikaanse maatschappij Republic Airways is dichterbij een doorstart nadat American Airlines weer vluchten aan de maatschappij uitbesteedt.

Republic vroeg in februari nog een faillissement en een ‘chapter 11-status’ aan omdat er te weinig piloten waren om de vluchten uit te voeren. De maatschappij opereerde als feederairline voor United, American en Delta. Na onderhandelingen met de piloten kregen salarisverhoging, maar Republic kon niet genoeg vluchten uitvoeren om de hogere salarissen van te betalen. De piloten verlieten daarop massaal de maatschappij.

In een eerder stadium bereikte de carrier alweer overeenstemming met Delta en United voor het uitvoeren van de regionale vluchten. American ontbrak nog in de lijst en leverde in het verleden de helft van alle Republic-vluchten. Het akkoord dat nu gesloten is, zorgt er in eerste instantie wel voor dat er minder vluchten worden uitbesteedt, maar dat kunnen er meer worden.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button