fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Business-carrier staakt Londen Luton-Newark om Brexit

De Franse airline La Compagnie staakt haar vluchten tussen Londen Luton en Newark. De maatschappij neemt het besluit na de Brexit. De business-class vluchten tussen Newark en Parijs worden wel verder uitgebouwd.

La Compagnie vliegt sinds 2013 tussen Londen Luton en Newark en Parijs Charles de Gaulle. De airline vliegt met twee Boeing 757-200’s die zijn ingericht in een volledige business-class configuratie. In de toestellen is plaats voor 74 passagiers.

Het besluit “is genomen zodat de boutique airline kan blijven groeien”, stelt het bedrijf. Ondanks veel positieve reacties van de passagiers en de hoge loadfactor, bleef de route fragiel, waardoor besloten is om te stoppen. De capaciteit die vrijkomt door te stoppen met de route naar Londen, wordt ingezet naar Parijs Charles de Gaulle. Hier wordt een tweede dagelijkse vlucht
toegevoegd.

Frantz Yvelin, CEO van La Compagnie, lijkt de route naar Luton niet helemaal af te schrijven. “Dit is geen makkelijk besluit, maar we benadrukken dat het om opschorting gaat, niet om annulering”, zegt hij.

Tweede tegenvaller
Het besluit van La Compagnie betekent een tweede tegenvaller voor Britse zakenreizigers. Vorige week kondigde British Airways aan dat één van de vluchten van Londen City naar New York JFK geschrapt wordt.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button