fbpx
AirlinesLiefhebberOnderwerpen

Eerste Boeing 787-9 Aeromexico in speciale livery

De eerste Boeing 787-9 die in Steattle van de band rolt, wordt in een speciale livery gespoten. OP het vliegtuig zal de rijke culturele geschiedenis van het land worden afgebeeld.

“Technologie en traditie kunnen ook samengaan.” Zo omschrijft Aeromexico de livery op zijn Facebookpagina. “Binnenkort zal het meest geavanceerde toestel ter wereld het luchtruim kiezen, gedecoreerd met de Mexicaanse geschiedenis.”

Tijdens de presentatie van het toestel liet de luchtvaartmaatschappij weten het toestel te dopen tot Quetzalcóatl, een van de belangrijkste goden in de Azteekse mythologie. De livery heeft verschillende tekeningen uit de Mexicaanse geschiedenis, ook van voor de Spaanse overheersing.

Lange afstand
Het toestel wordt in oktober in gebruik genomen. Dan zal ook een tweede 787-9 van de band rollen. Deze wordt ingezet bij de dochteronderneming LATAM, die het zal inzetten op de route Mexico-Madrid. Daarmee vervangt het de Boeing 777 die nu wordt gebruikt.

Aeromexcio wil met de Boeing 787 zich gaan vestigen op de lange afstandsmarkt. Sinds juni vliegt de maatschappij rechtstreeks op Schiphol en heeft al aangegeven de operaties snel uit willen bereiden.

Bekijk hieronder de video van de presentatie.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=YF745ZrUDys” width=”640″ height=”380″]

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button