fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNL NieuwsOnderwerpen

KLM met Dreamliner ook naar Kuala Lumpur

Nu KLM inmiddels zeven Dreamliners heeft, wordt het aantal bestemmingen dat aangevlogen wordt met de Boeing 787-9 ook steeds groter.

Het was al bekend dat KLM met ingang van het winterseizoen de Dreamliner inzet op de nieuwe bestemming Colombo. Naar nu blijkt, komt Kuala Lumpur ook in het rijtje steden waar het nieuwe toestel heengaat. Dat meldt KLM aan haar frequente reizigers via de Flying Dutchman.

Malaysia
KLM voerde in juni de frequentie naar Kuala Lumpur op, van zeven naar tien vluchten per week. De maatschappij vult daarmee deels het gat dat Malaysia Airlines achterliet. Die maatschappij vloog tot 26 januari van dit jaar dagelijks tussen Schiphol en de hoofdstad van Maleisië, maar staakte haar passagiersactiviteiten in Amsterdam.
KLM voegde met ingang van juni een middagvlucht toe aan het dagelijkse schema, op de donderdag, vrijdag en zondag.

Bestemmingen
Vanaf november kunnen passagiers dus ook met de Dreamliner naar Kuala Lumpur. In het huidige zomerseizoen wordt de Boeing 787-9 al ingezet op Abu Dhabi/Muscat (daarmee verviel Bahrein), Caïro, Chengdu, Delhi, Hangzhou, Kaapstad, Osaka, Rio de Janeiro, Dubai, San Francisco, Shanghai, Toronto en Xiamen.

Vloot
Op 23 november vorig jaar ontving KLM haar eerste Dreamliner, de Zonnebloem. Daarna kwamen de Anjer, Bougainvillea, Dahlia, Hibiscus, Mimosa en Jasmijn. Die laatste werd vorige week aan de vloot toegevoegd. De Lavendel is reeds gespoten door Boeing en komt eind september.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button