fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNL NieuwsOnderwerpen

KLM met Dreamliner ook naar Kuala Lumpur

Nu KLM inmiddels zeven Dreamliners heeft, wordt het aantal bestemmingen dat aangevlogen wordt met de Boeing 787-9 ook steeds groter.

Het was al bekend dat KLM met ingang van het winterseizoen de Dreamliner inzet op de nieuwe bestemming Colombo. Naar nu blijkt, komt Kuala Lumpur ook in het rijtje steden waar het nieuwe toestel heengaat. Dat meldt KLM aan haar frequente reizigers via de Flying Dutchman.

Malaysia
KLM voerde in juni de frequentie naar Kuala Lumpur op, van zeven naar tien vluchten per week. De maatschappij vult daarmee deels het gat dat Malaysia Airlines achterliet. Die maatschappij vloog tot 26 januari van dit jaar dagelijks tussen Schiphol en de hoofdstad van Maleisië, maar staakte haar passagiersactiviteiten in Amsterdam.
KLM voegde met ingang van juni een middagvlucht toe aan het dagelijkse schema, op de donderdag, vrijdag en zondag.

Bestemmingen
Vanaf november kunnen passagiers dus ook met de Dreamliner naar Kuala Lumpur. In het huidige zomerseizoen wordt de Boeing 787-9 al ingezet op Abu Dhabi/Muscat (daarmee verviel Bahrein), Caïro, Chengdu, Delhi, Hangzhou, Kaapstad, Osaka, Rio de Janeiro, Dubai, San Francisco, Shanghai, Toronto en Xiamen.

Vloot
Op 23 november vorig jaar ontving KLM haar eerste Dreamliner, de Zonnebloem. Daarna kwamen de Anjer, Bougainvillea, Dahlia, Hibiscus, Mimosa en Jasmijn. Die laatste werd vorige week aan de vloot toegevoegd. De Lavendel is reeds gespoten door Boeing en komt eind september.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button