fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpenVeiligheid

Vertragingen op Londen Gatwick door gat in landingsbaan

Vluchten op Londen Gatwick liepen gisteravond vertraging op na een probleem met de landingsbaan. Volgens Britse media was er een gat in ontstaan.

De luchthaven sloot rond 19.40 uur Britse tijd de primaire landingsbaan. De sluiting was een voorzorgsmaatregel nadat er “iets gevonden was” bij een baaninspectie, zei een woordvoerste rvan het vliegveld tegen Britse media. Volgens een lokale krant was er een gat in de baan ontstaan.

Tweede baan
Door het incident moest Gatwick de tweede landingsbaan openen. De luchthaven heeft twee banen, maar gebruikt er doorgaans maar eentje. Dit komt doordat toestellen voor de primaire baan de tweede baan deels gebruiken als taxibaan. De luchthaven is bezig om een tweede landingsbaan te krijgen die wel volwaardig gebruikt kan worden.

Het openen van de tweede baan leidde tot vertragingen, waarbij acht vluchten uitweken naar een andere luchthaven. Passagiers lieten op sociale media hun onvrede blijken over de sluiting en over de communicatie vanuit de luchthaven.

https://twitter.com/atomicanni/status/772559344453951488

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button