fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

Lufthansa eerste in EU met pre-check programma VS

Lufthansa is de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die deelneemt in het zogenaamde pre-check programma van de Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA).

In dit programma kunnen van te voren gescreende passagiers makkelijker door de veiligheidscontroles op verschillende Amerikaanse vliegvelden. Ze hoeven hun schoenen niet meer uit te doen en hun riem niet af te doen en ze kunnen vloeistoffen, die aan de eisen voldoen, en laptops in hun handbagage houden. Naast Air Canada en Aeromexico is Lufthansa een van de weinige niet-Amerikaanse maatschappijen die meedoet.

1 miljoen
Ruim een miljoen mensen hebben zich sinds 2011 aangemeld voor deze versnelde veiligheidscontroles. Daarvoor moesten ze zich via de website van de TSA aanmelden. Vervolgens volgde er een zogenaamde ‘backgroundcheck’ en een gesprek met medewerkers van de TSA. Zodra de backgroundcheck oké is, kunnen reizigers gebruik maken van de Pre-check.

De versnelde controles zijn niet uitsluitend voor Amerikanen. Ook internationale reizigers kunnen zich aanmelden. Pre-check wordt nu op 180 vliegvelden in de VS ingezet en er werken 18 luchtvaartmaatschappijen aan mee. Duitse passagiers komen in aanmerking als de Amerikaanse Immigratiedienst de aanvraag goedkeurt.

Michiel Stol

Redacteur. Michiel is freelance journalist, die vroeger zoals veel jongens piloot wilde worden. Dat is hij uiteindelijk toch niet geworden. Voor Michiel is het mooiste plekje op de wereld toch wel het strand achter het vliegveld van Sint Maarten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button