IndustrieLiefhebberOnderwerpRuimtevaart

Rusland wil in 2018 toeristen ruimte in schieten

Als het aan de Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos ligt, maken toeristen uiterlijk in 2018 de eerste ruimtereizen vanuit Rusland.

Dit zegt het hoofd van Roskosmos tegen Russische luchtvaartmedia. “De tijd om zo’n vlucht voor te bereiden, is geen week of maand. Het duurt meer dan een jaar”, aldus Igor Komarov.
In het ruimtereis-project werkt Rusland samen met andere partijen, maar wie dat zijn, is niet duidelijk. “Dat maken we aan het eind van het jaar bekend. We hebben veel serieuze aanbiedingen van diverse partijen.”

Concurrentie
Rusland is niet de enige partij die ruimtereizen wil aanbieden. Richard Branson’s Virgin Galactic kreeg onlangs toestemming van de FAA om het ruimtevaartuig SpaceShipTwo verder te ontwikkelen voor ruimtereizen. Ook China meldt zich met een eigen ruimtestation in de race om de ruimte.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close