fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegvelden

Rwanda bereikt akkoord bouw internationale luchthaven

Rwanda krijgt een nieuwe internationale luchthaven. Volgens Reuters gaat een Portugese bouwfirma de luchthaven bouwen en exploiteren.

De luchthaven kost 730 miljoen euro en wordt gebouwd door de Portugese bouwfirma Mota-engil, die de luchthaven ook zal uitbaten. De Rwandese overheid liet in een statement weten dat Mota-Engil het contract heeft getekend voor 25 jaar, met mogelijk nog een verlenging van 15 jaar. De bouw start volgend jaar.

Bugesera International Airport zal in twee fases uitgevoerd worden. Tijdens de eerste fase zal een passagiers- en vracht terminal gebouwd worden, met tot slot een landingsbaan van 4.2 kilometer. In de tweede fase wordt verder uitgebreid met een tweede landingsbaan en nog meer terminals. Volgens Manuel Antonio Mota, Chief Executive Officer Mota-Engil Africa, kan de luchthaven na de tweede uitbreiding 4,8 miljoen passagiers kunnen verwerken.

Het eerste deel van de luchthaven zal focussen op het aantrekken van leisure- en business passagiers, de bouw hiervan zal anderhalf jaar duren. Het plan voor het bouwen van Bugesera International Airport dateert uit 2011, destijds werden ingenieurs gezocht voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van het project.

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button