fbpx
AirlinesFinancieelFrequente reizigersNieuwsOnderwerpenVliegvelden

Ryanair schrapt 1600 vluchten vanaf Dublin in 2017

Ryanair vliegt in 2017 fors minder vanaf thuisbasis Dublin. De maatschappij verplaatst 1600 vluchten naar andere luchthavens. CEO Michael O’Leary geeft in Ierse media de luchthaven zelf de schuld van de vermindering.

Volgens O’Leary reageerde de Dublin Airport Authority (DAA) niet op tijd op een voorstel waarin Ryanair kortingen zou krijgen als de maatschappij zou groeien. Hij noemt in de Irish Independent opmerkelijk dat de DAA wilde dat maatschappijen eerst nieuwe routes openden en dat de luchthaven daarna bekeek welke kortingen daar tegenover zoude staan.

Volgens Vincent Harrison, algemeen directeur van Dublin Airport staat het “growth incentive scheme” voor Ryanair nog steeds. Sinds 2011 betaalde de luchthaven 34 miljoen euro terug aan maatschappijen, gebaseerd op hoeveel passagiers zij aanleverden voor de luchthaven.

Groei
Ryanair kan nog verder groeien, stelt O’Leary. “Ik denk niet dat we de top van onze groei in Dublin al bereikt hebben”, aldus de CEO. Die groei is wel afhankelijk van de prijzen die Dublin aan de airlines doorberekent. Er wordt gesproken over een extra landingsbaan voor de luchthaven. De kosten daarvan, 320 miljoen euro, worden mogelijk betaald door de havengelden voor de airlines te verhogen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button