fbpx
IncidentenOnderwerpen

Actievoerders bezetten startbaan London City, vluchten omgeleid

Een groepje betogers heeft de startbaan van London City Airport bezet. Vliegtuigen die willen landen worden omgeleid naar naburige vliegvelden.

Black Lives Matter
De actievoerders zeggen van Black Lives Matter te zijn, een linkse groepering die onder andere strijdt tegen racisme. Met een bootje vaarden zij naar de luchthaven, waar ze zonder problemen de startbaan konden betreden.

Met de actie wil Black Lives Matter protesteren tegen de Britse behandeling van vluchtelingen en tegen klimaatverandering. Beide zijn volgens de organisatie racistisch, omdat ze zwarten het hardst zouden raken.

Vastgeketend
Volgens Britse media gaat het in totaal om negen actievoerders. Zij hebben zich aan elkaar vastgeketend, waardoor ze moeilijk door de politie te verwijderen zijn.

Elite
London City wordt vooral gebruikt door zakenreizigers, vanwege de locatie dichtbij het bancaire centrum van de stad. Juist daarom kozen de actievoerders voor deze luchthaven: zo denken ze de ‘elite’ het hardst te raken.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button