fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessional

Piloten komen niet opdagen; Air India annuleert vluchten

Air India heeft zondag een aantal vluchten moeten schrappen nadat piloten niet kwamen opdagen voor hun vlucht. De vliegers waren boos over het niet uitbetalen van vergoedingen, melden Indiase media.

Doordat de piloten niet kwamen opdagen, moest de maatschappij tien vluchten schrappen. Ook moesten op binnenlandse vluchten grotere toestellen worden ingezet om alle passagiers mee te kunnen nemen. De bestuursvoorzitter van Air India noemt de acties van de piloten “onacceptabel”. Volgens Ashwani Lohani worden stakingen niet getolereerd.

De Indiase pilotenvakbond ligt al langer met Air India overhoop over de uitbetaling. “Ons geduld raakt op. We wachten tot 7 september, dan moeten de betalinegn geregeld zijn en moet de stopover-vergoeding betaald zijn. Anders ondernemen we acties die we nodig achten”, stelt de vakbond in een brief aan de financiële topman van de staatscarrier.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button