fbpx
AirlinesFinancieelOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

ANA wil compensatie van Rolls-Royce voor motoren 787

All Nippon Airlines (ANA) gaat compensatie eisen bij Rolls-Royce omdat de motoren van drie 787’s niet voldoen. Dit meldt Bloomberg op basis van ingewijden bij de maatschappij.

ANA annuleerde in augustus achttien vluchten nadat er scheurtjes in de fanblades van de motoren gevonden waren. Het bedrijf verwacht dat de eerste negen annuleringen al 532 miljoen dollar kostten. In welke vorm ANA compensatie wil, is nog onduidelijk. Mogelijk wil de maatschappij gratis onderdelen of kortingen hierop.

Volgens Bloomberg vraagt ANA compensatie omdat er vluchten geannuleerd werden, voor het moeten vliegen in grotere toestellen en omdat er werk zit in het vervangen van de fanblades. Om de vertragingen te beperken worden volgens twee bronnen Boeing 777’s ingezet.

Uit voorzorg worden alle fanblades vervangen. Dit kan tot eind 2019 duren; begin 2017 levert de motorbouwer de eerste nieuwe fanblades af.  ANA is de grootste 787-gebruiker en nam enkele weken geleden het vijftigste exemplaar in ontvangst.

 

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button