fbpx
ColumnColumn GoofNieuwsOpinie

Kut | Column Goof

Ik hoorde onlangs een deftige hockeyster in een uitzending van de Publieke Omroep het woord ‘kut’ gebruiken. In verband met een verloren wedstrijd. Kan ik nu dus ook zonder enige terughoudendheid doen.

Wat ik vooral kut vind, is die oranje Boeing van de KLM, waar de hockeymeiden terugvlogen uit Rio. Iedereen is razend enthousiast over dat ding, maar ik vind het kut. Ik heb oranje altijd al een kutkleur gevonden. Al vanaf de jaren zeventig, toen opeens alle pannensets bij Blokker oranje werden. Dat wazige verloop van het oranje naar het blauw is trouwens ook nog eens best kut gedaan.

Ik vind het ook kut dat Lelystad begin volgend jaar een gecontroleerd veld wordt. Want straks zie op z’n best één keer per dag zo’n kut-737 langstaxiën, vanaf het terras van Restaurant Flantua. Waar voorheen vaak een hele serie mooie vliegtuigen voorbij kwam. Yaks, Extra’s en Pittsen. Lekker slingerend en differentieel remmend. Da’s voorbij. En dat is kut.

Ook heel kut trouwens: dat staken, van die piloten. Dat komt omdat ze niet terug kùnnen in salaris. En dat komt weer omdat al die kerels vinden dat ze elke drie jaar een nieuwe kut moeten hebben. Terwijl ze alle voorgaande kutten wel moeten blijven betalen.

Dat wij dat moeten financieren met ons retourtje Torremolinos is natuurlijk kut. Superkut zelfs.

Nou hou ik op met dit gelul.

Goof Bakker

Goof Bakker

Columnist en mede-eigenaar van Up in the Sky. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button