fbpx
AirlinesLiefhebberOnderwerpenVliegtuigen

Cathay Pacific neemt afscheid van passagiers-747

Cathay Pacific vervoert op 1 oktober voor het laatste passagiers met de Boeing 747-400. De maatschappij vervangt de viermotorige toestellen door zuinigere A350’s.

De maatschappij uit Hong Kong vliegt sinds 1979 met de 747. In totaal heeft de carrier 84 Jumbo’s in dienst gehad, in verschillende uitvoeringen. De -400 werd het meest gebruikt; 49 toestellen vlogen ooit in Cathay Pacific-kleuren rond.

Vracht
Voor vrachtvervoer houdt Cathay de 747-400 nog wel in dienst; er vliegen nog zes freighters rond. Ook de grotere 747-8F wordt veelvuldig gebruikt. De vrachtvliegtuigen zijn regelmatig op Schiphol te zien.

Airbus
De maatschappij neemt ook afscheid van de A340’s. De Airbussen gaan naar een Brits bedrijf dat ze uit elkaar haalt en de onderdelen verkoopt.

Beide viermotorige types worden vervangen door de A350. Cathay heeft 22 exemplaren besteld.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button