fbpx
Foto-artikelLiefhebberNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Fototentoonstelling over 100 jaar Schiphol

In het Stadsarchief Amsterdam is vanaf 9 september een tentoonstelling te zien over 100 jaar Schiphol.

Op 19 september 1916 landde het eerste militaire vliegtuig op Schiphol. Het stadsarchief biedt niet alleen een fototentoonstelling, maar ook een digitale animatie. Die toont de geschiedenis en ontwikkeling van Schiphol in vogelvlucht.

De foto’s bieden een unieke kijk op de geschiedenis van de luchthaven. Van de oorlogstijd, tot de komst van de straalvliegtuigen, het uitzwaaien op het panoramaterras en de introductie van de karakteristieke bewegwijzering op Schiphol. De tentoonstelling is nog tot 27 november te zien.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button