fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

KLM een week eerder naar Teheran

Het heeft lang geduurd voordat KLM bevestigde dat de maatschappij weer op Teheran gaat vliegen, maar nu de kogel door de kerk is, gaat KLM er zelfs een week eerder heen dan eind augustus werd aangekondigd. Dat zegt Pieter Groeneveld, de VP network & planning van KLM, tegen Up in the Sky.

“We vliegen al vanaf 22 oktober naar Teheran in plaats van vanaf 30 oktober,” aldus Groeneveld. De reden voor het vervroegen van de startdatum, is het bezoek van een Nederlandse delegatie aan Iran.

Technisch
Teheran was de laatste in een reeks van veertien nieuwe bestemmingen die KLM de afgelopen maanden aankondigde voor dit jaar. De officiële mededeling over Teheran kwam pas eind augustus. Volgens Groeneveld lag “een technisch verhaal” ten grondslag aan het feit dat het zolang duurde voordat Teheran officieel werd.

Amerikaans
“Het had te maken met de operating license. Het handelsembargo tegen Iran is vanuit de Europese Unie weliswaar volledig opgeheven, maar dat geldt niet voor de VS. We hebben een aantal toestellen in lease, die formeel Amerikaans eigendom zijn, dus daar was extra goedkeuring vanuit de VS voor nodig”, aldus Groeneveld. Bij British Airways speelde eenzelfde ‘probleem’.

Schiphol
KLM vliegt vanaf 30 oktober vier keer per week naar de hoofdstad van Iran, op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag. De KL433 vertrekt om 17.40 uur vanaf Schiphol en landt rond 01.20 uur lokale tijd in Teheran. De terugvlucht vertrekt om 03.20 uur lokale tijd vanuit Iran en landt tegen 06.20 uur weer op Schiphol. Op de route wordt een Boeing 777-200ER ingezet.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button