fbpx
AirlinesIncidentenOnderwerpenVeiligheid

Nabestaanden MH370 willen verder zoeken na december

Een groep nabestaanden passagiers van vlucht MH370 wil dat er ook na december nog gezocht wordt naar het wrak. De zoektocht in de oceaan bij Australië eindigt in december, maar volgens de nabestaanden moet de zoektocht ook daarna doorgaan.

Deze week hebben acht nabestaanden een ontmoeting met het zoekteam in de haven van Freemantle, waar de zoekschepen liggen. Ze willen dat Maleisië, China en Australië meer geld in de zoektocht steken. Volgens de Australian Transport and Safety Board (ATSB) is inmiddels 110.000 vierkante kilometer zeebodem onderzocht. Als er geen aanwijzingen gevonden worden, wordt de zoektocht gestaakt als het totale gebied van 120.000 vierkante kilometer doorzocht is.

In een update benadrukt de ATSB dat het doorzoeken niet het beëindigen van de zoektocht betekent: als er betrouwbare info gevonden wordt, wordt gekeken wat de volgende stap in de zoektocht is. Die concrete informatie is tot nu toe nog niet gevonden. De Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines verdween op 8 maart 2014 tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button