fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOnderwerpenVliegtuigen

Piloten maakten mogelijk fout bij crash Emirates B777

De crash van de Boeing 777 van Emirates Airways begin augustus op de luchthaven van Dubai is mogelijk veroorzaakt door fouten van de piloten. Dit stelt de luctvaartautoriteit van de Verenigde Arabische Emiraten in een voorlopig onderzoeksrapport.

De 777-300ER voerde op 3 augustus vlucht EK521 uit vanuit het Indiase Thiruvananthapuram naar Dubai. Bij de landing raakte het toestel de baan en vloog het in brand. Eén brandweerman kwam om het leven, de passagiers konden het toestel verlaten.

De General Civil Aviation Authority (GCAA) concludeert in een voorlopig rapport dat het hoofdlandingsgestel de baan te laat raakte en dat de piloten een go-around inzetten. Hierbij trokken ze het landingsgestel weer in, maar gaven geen extra gas. Zes seconden na de eerste touch-down was het toestel weer airborne en werden de motoren naar vol vermogen geschakeld. Drie seconden later raakte het toestel de baan weer. Op dat moment werd het landingsgestel nog ingetrokken, stelt de GCAA. “Hierna raakten de motoren de landingsbaan”, stelt de luchtvaartautoriteit.

Schuldigen
Volgens de Wall Street Journal worden de piloten niet expliciet als schuldigen aangewezen, maar waren er ook geen technische mankementen met het toestel. Beide piloten hadden meer dan 7000 uur op de triple seven achter hun naam staan toen het ongeluk plaatsvond.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button