fbpx
OnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Pratt & Whitney waarschuwt bouwers voor vertragingen

Motorenfabrikant Pratt & Whitney waarschuwt vliegtuigbouwers dat zij mogelijk langer op hun motoren moeten wachten. Dit schrijft Reuters.

Door de waarschuwing heeft Bombardier de verwachtingen voor de levering van de CSeries al naar beneden bijgesteld. De motoren voor de toestellen worden met vertraging afgeleverd.

Volgens anonieme bronnen heeft de motorbouwer problemen met het produceren van de fanblades. P&W biedt nieuwe fanblades aan, maar de productie daarvan moet nog worden ingeregeld. Dat zou in ieder geval deels de oorzaak zijn van de vertragingen bij Bombardier.

Ook Airbus heeft last van vertragingen door de fanblades, hoewel daar ook andere issues spelen. Pratt & Whitney is onder andere nog steeds bezig om de motoren van de A320neo te fixen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button