fbpx
IncidentenMilitairOnderwerpen

“Zwitserse F-18 vloog te laag bij crash”

De Zwitserse F-18 die eind augustus crashte in de Alpen vloog op een te lage hoogte. Dit meldt het Zwitserse ministerie van defensie na een eerste onderzoek.

Het gevechtstoestel verdween op 29 augustus tijdens een oefening van de radar. Na een zoektocht werden het wrak en het lichaam van de piloot gevonden. Volgens het ministerie van defensie kreeg de 27-jarige piloot opdracht om een hoogte van 10.000ft (3050 meter) aan te houden. De minimale vlieghoogte in het gebied is 14.300ft (4350 meter). Het vliegtuig crashte en werd gevonden op een hoogte van ongeveer 3300 meter, schrijft het ministerie.

Waarom de verkeersleider de te lage hoogte opgaf en welke invloed dat had op de crash, wordt nog onderzocht. Er zijn geen aanwijzingen dat de F-18 technische mankementen vertoonde. Het onderzoek wordt bemoeilijkt doordat er waarschijnlijk geen bruikbare informatie van de flight data recorder te halen is.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button