fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

AirAsia neemt eerste van 404 A320neo’s in ontvangst

AirAsia heeft bij Airbus de eerste A320neo in ontvangst genomen. De maatschappij uit Kuala Lumpur is de grootste afnemer van het toestel en heeft er 404 besteld.

De toestellen bieden plaats voor 186 passagiers en worden aangedreven door Leap-1A motoren van CFM. De aflevering van het eerste toestel, met de toepasselijke registratie 9M-NEO, vond plaats in Hamburg. Het toestel vertrok rond 19.30 uur woensdagavond vanuit Hamburg naar de thuisbasis in Kuala Lumpur.

Grootste afnemer
AirAsia is nu nog de grootste afnemer van de A320neo, maar de Indiase maatschappij IndiGo heeft in totaal 530 toestellen besteld. Airbus heeft in totaal bijna 4800 orders voor het toestel ontvangen.

Zeventien neo’s
Met de eerste neo voor AirAsia heeft Airbus nu zeventien A320neo’s afgeleverd. Dat hadden er veel meer moeten zijn, maar door problemen bij motorbouwer Pratt & Whitney loopt het afleverschema al sinds januari vertraging op.

Het toestel heeft de toepasselijke registratie 9M-NEO (c) Airbus
Het toestel heeft de toepasselijke registratie 9M-NEO (c) Airbus

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button