fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpen

CEO easyJet: “feederrol is logische optie”

Volgens easyJet-CEO Carolyn McCall kan de low-cost carrier in de toekomst een rol als feeder gaan vervullen voor maatschappijen die long-haul vliegen. Dit meldt Reuters.

Op een conferentie noemde McCall het een logische optie om aan te bieden. “Het is voor ons heel logisch om een feederrol aan te bieden. We moeten alleen uitkijken dat het niet ons eigen businessmodel vervuilt”, zei ze.

Low-cost carrier Norwegian gaat feedervluchten aanbieden bij het Portugese TAP, terwijl Ryanair Norwegian gaat ‘feeden’ voor de long-haul vluchten.

McCall voorziet meer samenwerkingen tussen low-cost carriers en legacy carriers. “Ik denk dat dit over vijf tot tien jaar veel meer zal gebeuren. Er zullen meer allianties en partnerships komen”, aldus de CEO.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button