fbpx
AirlinesFrequente reizigersOnderwerpenVeiligheid

FAA overweegt verbod op Galaxy Note 7 aan boord

De Amerikaanse FAA overweegt om de Galaxy Note 7 van Samsung te verbieden op vluchten van Amerikaanse airlines. Dit melden Amerikaanse diverse techwebsites.

Samsung waarschuwt dat de telefoon mogelijk kan ontploffen als de accu wordt opgeladen. Volgens de website Gizmodo zijn echter niet alle modellen vatbaar voor ontploffing; alleen toestellen die een batterij van Samsung’s eigen batterijmaker hebben, zouden onveilig zijn. Een Chinees bedrijf maakt ook accu’s voor de telefoon.

Een woordvoerder van de FAA laat aan Gizmodo weten dat er gewerkt wordt aan een advies rond de telefoon. “Als Samsung het toestel terugroept, mogen passagiers en airline crew het toestel niet meer meenemen”, stelt de zegsman. Als Samsung het toestel niet terugroept, kan de FAA dat op eigen initiatief doen. Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben het toestel nog niet verboden.

De luchtvaartautoriteit is voorzichtig als het gaat om elektronica aan boord. Vorig jaar verboden veel maatschappijen en autoriteiten het vervoer van hoverboards aan boord. Ook het vervoer van losse batterijen is aan banden gelegd door veel carriers.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button