fbpx
AirlinesInnovatieKLMNieuwsOnderwerpenProfessional

KLM drie jaar op biofuel vanaf Los Angeles

KLM gaat drie jaar lang de vluchten vanaf Los Angeles uitvoeren met biofuel. De biobrandstof wordt geleverd door SkyNRG.

De grondstof voor de biobrandstof is afgewerkt frituurvet. Op dit moment vliegt KLM dagelijks naar Los Angeles.

“Een van de meest effectieve manieren om CO2-uitstoot in de luchtvaart te verminderen, op dit moment, is de inzet van duurzame biobrandstof. Mede dankzij de bedrijven die deelnemen aan het KLM Corporate BioFuel Programma hebben we deze stap kunnen zetten. We geven hiermee de constante productie van biofuel een stimulans”, aldus KLM-CEO Pieter Elbers.

De biobrandstof wordt in Los Angeles geproduceerd door een lokale biobrandstofraffinaderij en wordt geleverd door SkyNRG. Maarten van Dijk, CEO van het bedrijf is “bijzonder trots” op de overeenkomst. “De voor KLM bestemde productiecapaciteit is een belangrijke mijlpaal, aangezien het creëren van schaalvoordelen cruciaal is voor de verdere ontwikkeling van de markt voor duurzame vliegtuigbrandstof.”

Luchthavens
Los Angeles is de tweede luchthaven waar biobrandstof regulier verkrijgbaar is. Oslo had eerder dit jaar de primeur. KLM voert ook vanaf Oslo vluchten op bio-fuel uit.

Bestemmingen
In 2011 voerde KLM de eerste commerciële vlucht op biobrandstof uit naar Parijs. Daarna volgden onder andere nog vluchten naar Aruba en Oslo.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button