fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNL NieuwsOnderwerpen

Meer toestellen en bestemmingen voor KLM Cityhopper

KLM Cityhopper gaat het aantal bestemmingen en de vloot uitbreiden. Het aantal toestellen moet groeien naar 51, meldt het Parool.

In 2020 wil de maatschappij een vloot van vijftig toestellen hebben, waarbij nog één toestel als reserve gehouden wordt. De vloot bestaat op dit moment uit 48 Embraers en Fokker 70’s. De Fokker 70’s worden vervangen door de Embraer E175.

Groei
De carrier, die als zelfstandig onderdeel van KLM functioneert, vliegt op dit moment naar 57 bestemmingen. In oktober wordt Dublin daar aan toegevoegd. Topman Boet Kreiken zegt tegen het Parool dat er nog groei in het aantal bestemmingen zit. “We hebben een lijst met dertig tot veertig nieuwe bestemmingen die haalbaar zijn met onze toestellen”, zegt hij.

7,2 miljoen passagiers
De maatschappij voert dagelijks ongeveer 300 vluchten uit en vervoert op jaarbasis 7,2 miljoen passagiers van en naar Schiphol. In de vervoerscijfers worden die aantallen meegenomen bij KLM.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button