fbpx
AirlinesFrequente reizigersKLMNieuwsNL NieuwsOnderwerpen

KLM en Transavia zorgen voor groei AF-KL

Air France-KLM heeft in augustus meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder, dankzij Transavia en KLM.

De Franse maatschappijen van het bedrijf zagen het aantal passagiers teruglopen. Air France en HOP! vervoerden samen 5,2 procent minder passagiers. De grootste terugval was te zien op de short- en medium-haul markt.

KLM en Transavia redden, net als in juli, ook nu weer de meubelen voor het bedrijf. Van en naar Schiphol werden door KLM 2,8 miljoen passagiers vervoerd, een stijging van vier procent. De meeste passagiers werden op de short- en medium-haul routes vervoerd. In augustus 2015 werden er 1,77 miljoen pasagiers vervoerd, in augustus dit jaar waren dat er 1,86 miljoen.

Transavia

Transavia vervoerde 21 procent meer passagiers: 1,67 miljoen mensen checkten in. In de zomer van 2015 waren dat er nog 1,38  miljoen. De grote stijging lijkt te komen door de grote uitbreiding van Transavia in de afgelopen twaalf maanden. Onder andere in München werd een nieuwe basis geopend.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button