fbpx
NieuwsOnderwerpenProfessionalVliegtuigen

Boeing bezig met verlengde 737

Boeing is druk bezig met het bestuderen van plannen voor een verlengde 737, zo melden diverse ingewijden aan Bloomberg. In de wandelgangen wordt dit toestel de 737 Max 10 genoemd.

Boeing heeft heden ten dage geen goed alternatief voor de succesvolle A321 van concurrent Airbus. Daardoor loopt het bedrijf veel waardevolle orders mis, tot groot ongenoegen van de directie.

Twee plannen
Er zijn twee plannen overgebleven. Het eerste is een relatief simpele verlenging van de 737 Max 9, het op dit moment grootste toestel in ontwikkeling. Dat is goedkoop, maar niet ideaal: zo zou de range van het toestel beperkt zijn.

Het tweede plan is veel ingrijpender. Om de 737 Max 10 goed te kunnen laten concurreren met de A321, zou het in dit plan onder andere grotere motoren krijgen. Dat zorgt echter voor serieuze technische uitdagingen, aangezien het toestel niet voor grotere motoren ontworpen is.

2020
Een besluit over de 737 Max 10 moet nog genomen worden, maar als Boeing het toestel in productie neemt, dan duurt het nog zeker tot 2020 voordat het op de markt komt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button