fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

Brussels toont muscles in augustus

In de voorbije vakantiemaand augustus vlogen er 743.750 passagiers met Brussels Airlines. Dat zijn er 4,6% meer dan vorig jaar. Vooral de zonbestemmingen in Spanje, Portugal, Italië, Griekenland en Frankrijk waren populair.

Groei
In totaal groeide het aantal passagiers op het Europese netwerk met 3,4%, terwijl op Afrikaanse vluchten 3,5% meer passagiers werden verwelkomd. Op het Noord-Amerikaanse netwerk werd een groei van 36,2% genoteerd, vooral te danken aan de nieuwe route naar Toronto.

Bezettingsgraad
De bezettingsgraad van de Europese vluchten bedroeg 82,1%, de stoelen aan boord van de Afrika-vluchten waren voor 82,3% gevuld en de vluchten naar de VS en Canada voor 82,2%. Het getransporteerde vrachtvolume steeg met 26,1% en bedroeg 2.972 ton.

Charter
Naast de lijnvluchten verzorgde Brussels Airlines in augustus ook vakantievluchten en groepsreizen voor reisorganisatoren en chartervluchten. Die activiteiten zijn echter niet opgenomen in de hierboven genoemde cijfers.

brussels cijfers augustus

Bestel nu een unieke aviationtag van de Super Guppy!

Deze vliegende 'goudvis' is met haar rijke geschiedenis een unicum in de luchtvaart.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button