fbpx
AirlinesOnderwerpenProfessional

‘Chinezen dichtbij overname VLM’

De curatoren van VLM hebben een principeakkoord gesloten met een Chinese investeringsmaatschappij over de overname van het failliete bedrijf, zo meldt de Vlaamse publieke omroep VRT. Het is nog niet bekend wat de naam is van de investeerder.

Tussenpersoon bij de onderhandelingen zou volgens Het Laatste Nieuws de Nederlander Harm Prins zijn.

Ambitieus
“De Chinese kandidaat-overnemer zou een gedetailleerd, maar ook ambitieus businessplan hebben voorgelegd. In het plan is niet alleen sprake van de overname van het failliete VLM, maar ook van de ontwikkeling van andere luchtvaartactiviteiten elders in [BelgiĆ«]”, aldus de publieke omroep.

In de loop van de dag wordt meer informatie verwacht.

Prins
Tussenpersoon Prins is ingehuurd door de onbekende Chinese investeerder. Hij was eerder directeur van het failliete Exel Aviation Group. Exel Aviation was onder andere eigendom van Erik de Vlieger.

Failliet
De Vlaamse Luchttransportmaatschappij, zoals VLM voluit heet, ging in juni failliet. Op dat moment bestond de vloot uit tien Fokker 50’s en waren er zo’n 150 mensen bij het bedrijf in dienst.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button