IndustrieInnovatieLiefhebberNieuwsOnderwerp

Dreamlifter tien jaar oud!

Boeing’s Dreamlifter is gisteren tien jaar oud geworden. Het eerste toestel maakte op 9 september 2006 haar maiden flight.

787
De Dreamlifter is speciaal ontworpen voor het vervoeren van 787-onderdelen. Uit berekeningen van Boeing bleek namelijk dat transport over land en zee te duur was.

Tweedehands
Voor de Dreamlifter werden tweedehands 747-400’s omgebouwd, het was bij de oplevering dus geen volledig nieuw toestel. In totaal zijn er vier geproduceerd, waarvan de laatste in 2010 werd voltooid.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close