AirlinesIndustrieInnovatieOnderwerpProfessional

EU wil verder werk maken van milieu en luchtvaart

De Europese directeuren generaal spraken deze week in een verklaring gezamenlijk de intentie uit meer werk van milieu-eisen te willen maken en zich in de komende ICAO-vergadering daar ook hard voor te maken.

Overeenkomst
In een conferentie in Bratislava is overeenstemming bereikt over de verklaring. De Europese staten zetten zich op de komende ICAO algemene vergadering (27 september tot 7 oktober in Montreal) in het Global Market-Based Measure (GMBM) schema aangenomen te krijgen. Dit GMBM-schema moet zorgen voor dat de uitstoot vanaf 2020 niet stijgt ondanks groei van de luchtvaart.

Doelen halen
In de verklaring worden alle ICAO leden aangemoedigd om vanaf de invoering van GMBM mee te doen de doelen te behalen. De EU gaat zijn best doen andere leden te overtuigen van het belang van de afspraken. De EU ziet grote voordelen in het ontwikkelen van technologie en de opkomst van biofuel.

Toekomst
Naast de invoering van GMBM willen de EU leden dat er een duidelijke roadmap komt voor de periode na 2020. De CO2 uitstoot moet beperkt worden en de opwarming van de aarde moet ruim onder de twee graden blijven.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close