AirlinesIndustrieInnovatieOnderwerpProfessional

EU wil verder werk maken van milieu en luchtvaart

De Europese directeuren generaal spraken deze week in een verklaring gezamenlijk de intentie uit meer werk van milieu-eisen te willen maken en zich in de komende ICAO-vergadering daar ook hard voor te maken.

Overeenkomst
In een conferentie in Bratislava is overeenstemming bereikt over de verklaring. De Europese staten zetten zich op de komende ICAO algemene vergadering (27 september tot 7 oktober in Montreal) in het Global Market-Based Measure (GMBM) schema aangenomen te krijgen. Dit GMBM-schema moet zorgen voor dat de uitstoot vanaf 2020 niet stijgt ondanks groei van de luchtvaart.

Doelen halen
In de verklaring worden alle ICAO leden aangemoedigd om vanaf de invoering van GMBM mee te doen de doelen te behalen. De EU gaat zijn best doen andere leden te overtuigen van het belang van de afspraken. De EU ziet grote voordelen in het ontwikkelen van technologie en de opkomst van biofuel.

Toekomst
Naast de invoering van GMBM willen de EU leden dat er een duidelijke roadmap komt voor de periode na 2020. De CO2 uitstoot moet beperkt worden en de opwarming van de aarde moet ruim onder de twee graden blijven.

Tags

Joeri van Ormondt

Hoofdredacteur. Joeri woonde vanaf z'n geboorte 'onder' de Zwanenburgbaan. Hij is MSc in de bedrijfskunde (Rijksuniversiteit Groningen). Joeri is mede-oprichter van Up in the Sky. Daarnaast is hij actief als logopedist.

Gerelateerde artikelen

Back to top button