fbpx
IncidentenLayoutNieuws

Problemen Note 7 in Nederland beperkt

Veel luchtvaartmaatschappijen vragen passagiers met de Samsung Galaxy Note 7 de telefoon uit te zetten, omdat de batterij mogelijk kan ontploffen.

FAA
Veel maatschappijen volgen het advies van de FAA op om passagiers te vragen de telefoons uit te zetten. Gisteren lieten drie Australische maatschappijen weten het advies op te volgen. Passagiers mogen het toestel wel meenemen, maar niet inpluggen in het inflight-entertainment. Ook andere maatschappijen volgen, zoals Singapore Airlines, Transavia en KLM.

Nederland
Niet alle Nederlandse maatschappijen volgen direct het advies van de FAA op, mede omdat het toestel nog niet verkrijgbaar is in Nederland. De kans is daardoor klein dat er een passagier aan boord is met de Note 7.

Een woordvoerder van TUIfly laat aan Up in the Sky weten dat het momenteel ‘een onderwerp van bespreking’ is en dat er een risico analyse wordt gemaakt. “Vanzelfsprekend heeft het onze aandacht zodra iets de vliegveiligheid in gevaar kan brengen.”

Terugroepactie
Eerder deze week vloog er een auto in de brand vanwege de Note 7, die aan het opladen was. Samsung kondigde aan een wereldwijde terugroepactie op te zetten, waarbij consumenten hun smartphone kunnen laten omruilen. Het gevaar geldt voor de batterijen van Samsung’s eigen makelij. Een Chinees bedrijf maakt ook accu’s voor de telefoons, daarbij geldt het gevaar niet.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button